Yritysesittely

Muovituotteita kestävästi yli 40 vuoden kokemuksella

Jitan tarina

Jita aloitti toimintansa jo yli 40 vuotta sitten perustamisvuoden ollessa 1979.Toiminta on kehittynyt vuosien varrella pienestä massiiviseinämäisten putkien valmistajasta useiden tuotantolinjojen, kaivotuotannon sekä muiden vesienohjaustuotteiden valmistajaksi. Tänä päivänä palvelemme infrarakentamisen, maatalouden, pohja- ja tienrakentamisen sekä yksityistalouden laajaa asiakaskuntaa.

Alkuaikojen PVC –raaka-aineen käytöstä on siirrytty tehokkaampiin ja ympäristöystävällisempiin PE ja PP raaka-aineisiin. Nykyisellään Jitan tehdas Virroilla, Pirkanmaalla on yksi Euroopan nykyaikaisimmista ja tehokkaimmista kevennettyjen putkien tuotantolaitoksista. Tuotantotekniikka on alansa uudenaikaisinta, mikä näkyy samalla kertaa tuotteiden laatuna, pitkänä käyttöikänä ja ympäristöystävällisyytenä.

Jitan putkituotannon juuret ovat maataloudessa. Tietyillä alueilla Suomessa maatilan isännän kävellessä maatalouskaupan ovesta sisään, hän ei mene ostamaan vain putkia, vaan hän menee ostamaan Jitaa. Vahva brändi on rakentunut jokapäiväisistä teoistamme ja sanoistamme. Haluamme olla jatkossakin luottamuksen arvoisia ja toimia asiakasta auttaen läpi koko palveluketjun! Maatalouden kautta käyttökohteet ovat laajentuneet tierakentamisen rumpuputkien ja kaapelinsuojien kautta kokonaisiksi hulevesien hallintajärjestelmiksi, jotka käsittävät alansa nykyaikaisimmat putki- ja kaivotuotteet.

Jitan koti on aina ollut Virroilla

Jitan koti on aina ollut Virroilla, Pirkanmaalla, jonne on keskittynyt paljon muitakin muoviteollisuusyrityksiä. Yhteistyö Jitan ja muiden virtolaisten yritysten välillä on kehittynyt vuosien varrella ja poikinut Jitan valikoimaan kokonaan uusia tuoteryhmiä. Olemme nykyään erittäin vahva toimija mm. kiinteistökohtaisten jätevesijärjestelmien saralla. Vuodesta 1990 saakka Jita Oy on ollut osa nykyistä Uponor-konsernia muodostaen yhdessä Suomen suurimman muoviputkituotteita valmistavan toimijan.

Ne vahvuudet, jotka tulevat esille toiminnassamme tänä päivänä, luovat vahvan pohjan myös seuraavalle vuosikymmenelle. Huippuosaava henkilöstö, alansa uudenaikaisimmat tuotteet ja tuotantolaitteet sekä mutkaton ja joustava asiakaspalvelu ovat toimintamme ydin. Näillä vahvuuksilla mennään eteenpäin!

Ilmakuva vuodelta 1988
Jita vuonna 1988
Ilmakuva vuodelta 2017
Jita vuonna 2017

Jita vuosien varrella

Aikajana

1979: Jita Oy perustettiin. Perustajat Jukka Immonen ja Teuvo Arpiainen, joiden nimikirjaimista tulee myös yrityksen nimi.

1985: Nykyisen tehtaan rakentaminen aloitettiin.

1986: Nykyiseen tehdashalliin muutto aikaisemmasta tuotantotilasta. Tuotannossa massiiviseinämäiset (yksikerroksiset) muoviputket salaojitukseen, tierummuiksi, kaapelinsuojauksiin yms.

1988: Investoidaan Corma 2020 korrugaattori (tuotantolinja). Tupla-rakenteisten muoviputkien valmistus alkaa aiempien massiiviseinämäisten rinnalla, ensimmäisenä Suomessa.

1989: Maanrakennuskaivojen valmistus aloitetaan.

1990: Jita Oy myydään Asko-konsernille, jonka alla jatkaa itsenäisenä tytäryhtiönä.

1998: Tripla-rakenteisten putkien valmistus alkaa ensimmäisenä Suomessa.

2001: Jätevesijärjestelmien valmistus alkaa.

2006: Investoidaan Corma 3030 korrugaattori ja aloitetaan suurempien putkien valmistus, halkaisijat 400-800 mm.

2008: Corma 3030 linjaan investoidaan vielä tuotantolaitteisto halkaisijaltaan 1000 mm putkelle.

2017: Maanrakennuskaivojen tuotanto siirtyy omiin tiloihinsa käytössä olevan tehdashallin käydessä ahtaaksi uusien tuotantolinjojen puristuksessa.

2019: JITA 40 VUOTTA!

Jita, yli 40 vuotta putkeen