Jätevesijärjestelmät

Toimitamme laadukkaat ja kotimaiset jätevesijärjestelmät jo yli 40 vuoden kokemuksella.

Kotimainen jätevesijärjestelmä jätevesien käsittelyyn

Valmistamme runsaasti erilaisia tuotteita kiinteistökohtaiseen jätevesien käsittelyyn. Tuotteemme ovat kotimaisia avainlipputuotteita ja ne valmistetaan Pirkanmaalla, Virroilla. Jätevesijärjestelmissä valikoimamme on yksi alan laajimmista, käsittäen järjestelmät aina pienestä mökkisaunan saunakaivosta suuriin, useamman kiinteistön yhteisiin jätevesijärjestelmiin. Yleisimmät järjestelmätarpeet liittyvät omakotitalon tai mökkikiinteistön jätevesien käsittelyyn esimerkiksi panospuhdistamossa, maaperäkäsittelyssä tai välivarastoituna umpisäiliöön. Jätevesijärjestelmän hankinta on tärkeä investointi kiinteistölle ja siksi siinä kannattaa luottaa kotimaiseen, luotettavaan valmistajaan!

Jätevesijärjestelmän hinta riippuu monesta asiasta, kuten siitä, kuinka laaja järjestelmä tarvitaan tai millainen maaperä asennuspaikassa on. Lukuisat erikoisratkaisut jätevesien käsittelyssä ovat meille arkipäivää. Katsotaan yhdessä juuri Sinulle sopivin järjestelmä, jossa kustannukset niin huollon kuin asennuksenkin osalta pysyvät kurissa!

Tässä alla yksi esimerkki haastavaan kohteeseen asennetusta, kahden yhteen kytketyn umpisäiliön järjestelmästä. Samat lainalaisuudet esim. pohjan tasaisuudesta, sivutäyttöjen tiivistämisestä sekä salaojan ja ankkurointikankaan asentamisesta pätevät lähes kaikkien jätevesijärjestelmien asentamiseen.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä, kun tarvitset jätevesijärjestelmää! Autamme mielellämme!

Jätevesien maaperäkäsittely

Suurin osa valmistamistamme jätevesijärjestelmistä perustuu tuttuun ja turvalliseen maaperäkäsittelyyn, jonka toteutus voi olla joko imeytyskenttä tai suodatuskenttä. Imeytyskenttää käytetään kohteissa, joissa maaperä soveltuu imeytykseen. Tällainen on esimerkiksi sorainen tai muutoin karkea maaperä. Mikäli maaperä on kovempaa, savista tai muuten huonosti vettä imevää, käytetään yleensä maasuodattamoa.

Imeytyksessä vesi johdetaan saostuskaivolta imeytysputkistoon, jonka kautta se imeytyy maahan ja puhdistuu läpäistessään maakerroksia. Maasuodattamossa kentän pohjalle asennetaan salaojaputket. Tällöin niiden ja maanpintaa lähimpänä olevan imeytysputkiston väliin tulee suodatinhiekkakerros, jonka läpi kulkiessaan vesi puhdistuu. Mikäli vesi ei pääse kentän pohjalta imeytymään maaperään, salaojaputket keräävät suodattuneen veden talteen ja se johdetaan edelleen ojaan, rinteeseen, imeytyskaivoon tai muuhun purkupisteeseen.

Jos omakotitaloa ei ole liitetty kunnalliseen viemäriverkostoon, silloin astuu kuvioihin kiinteistökohtainen jätevesiratkaisu. Tässä tilanteessa me autamme mielellämme. Kotimaisella ja laadukkaalla jätevesijärjestelmällä pidät kaivovetesi puhtaana ja huolesi poissa!

Umpisäiliöt

Umpisäiliötä käytetään erillisviemäröinnin yhteydessä tai ainoana ratkaisuna silloin, kun jätevesimäärät ovat vähäisiä. Sitä käytetään usein alueilla, joilla pohjavesi tai vesistö on lähellä. Umpisäiliön on oltava ehdottomasti tiivis ja rakenteeltaan kestävä, sillä vuodenajoista johtuvat maaperän vaihtelut altistavat sen erilaisille muodonmuutoksille.

Kemik-panospuhdistamo

Kemik-panospuhdistamo on erinomainen vaihtoehto omakotitalon jätevesien käsittelyyn silloin, kun tilaa on vähän tai olosuhteet ovat muutoin haastavat. Sen käyttö on erittäin edullista ja huoltokustannukset matalat.

Kombi-yhdistelmäsäiliö ja Harmaavesisuodatin

Mitä haastavampi kohde, sitä paremmat tuotteet! Kombi-yhdistelmäsäiliö ja Harmaavesisuodatin ovat lyömättömät tuotteet haastaviin erillisviemäröintikohteisiin mökeillä ja omakotitaloilla!

Kombi-yhdistelmäsäilö sisältää sekä umpisäiliön wc-vesille että saostussäiliön harmaille vesille. Kombi siis toteuttaa erilisviemäröinnin yhdellä säiliöllä. Tämän lisäksi Kombin erittäin matala rakenne mahdollistaa sen asentamisen vaikeaankin paikkaan. Tonteilla, joissa ongelmia aiheuttavat kallioinen maaperä tai pohjaveden korkea taso, Kombi on lyömätön ratkaisu! Kombi on yhdistettävissä useisiin erilaisiin saostuskaivon jälkeisiin käsittelyvaihtoehtoihin, jolloin se on asennettavissa lähes jokaiseen kohteeseen.

Harmaavesisuodatin soveltuu saostussäiliön jälkeisten jätevesien käsittelyyn. Kompaktin kokonsa ansiosta se on oivallinen ratkaisu haastaviin kohteisiin.

Mökkien ja saunojen jätevesijärjestelmät

Mökin vähäisemmän käytön vuoksi sille riittää usein pienempi jätevesijärjestelmä, kuin omakotitaloon tai muuhun kiinteistöön. Meiltä löydät kompaktin kokoiset jätevesijärjestelmät pienempäänkin tarpeeseen. Mökin jätevesijärjestelmän asennus on helppoa, valikoimassamme on myös maan päälle asennettava järjestelmä!

Tarvikkeet ja lisävarusteet

Meiltä löydät myös jätevesijärjestelmiin liittyvät tarvikkeet ja lisävarusteet.