Järkevästi työmaan vaatimuksiin mitoitetut maanrakennuskaivot säästävät kustannuksissa

Maanrakennuskaivot ovat käytössä erityisesti infrarakentamisessa eri kokoluokan kohteissa. Niitä käytetään usein myös pienemmissä kohteissa, kuten omakotitalojen pihoilla pintavesiä keräävinä sadevesikaivoina tai vaikkapa sadeveden tarkastuskaivoina. Maanrakennuskaivojen osuus työmaalla tarvittavien muovituotteiden hankinnasta voi nousta suureksikin. Tämän vuoksi on tärkeää, että kaivojen rakenne, koko ja varustelu on järkevä ja työmaan vaatimuksiin soveltuva.

Infrarakentamisen sadevesikaivot ja tarkastuskaivot valmistamme pääasiassa tilaus- ja työmaakohtaisesti räätälöitynä. Näin työmaalla tehtävät työt sujuvat ja maanrakennuskaivot soveltuvat juuri kyseisen työmaan olosuhteisiin. Muuttuvia asioita kaivoissa ovat esimerkiksi putkiyhteiden koot ja suunnat, kaivon korkeus, kansiston materiaali ja tyyppi, rungon ja teleskoopin halkaisija, mahdolliset lisävarusteet ja niin edelleen. 

Maanrakennuskaivoja on erilaisia käyttökohteesta ja –tarkoituksesta riippuen

Maanrakennuskaivoja valmistetaan useita erilaisia tyyppejä eri käyttötarkoituksiin, kuten esimerkiksi sadevesikaivo, sadeveden tarkastuskaivo, jäteveden tarkastuskaivo, salaojan tarkastuskaivo jne. Erikoisratkaisut ovat myös yleisiä ja kaivot pystytään räätälöimään hyvin pitkälle asiakkaan esittämien toiveiden mukaisesti.

Sadevesikaivot

Sadevesikaivot ovat ritiläkannellisia ja sakkapesällä (hiekkapesä) varustettuja maanrakennuskaivoja. Niiden tehtävänä on kerätä sade- ja sulamisvesiä ja ohjata ne edelleen sadevesiviemäriin. Tarkoitukseensa mitoitettu sadevesikaivo varmistaa veden poistumisen sille tarkoitettuun paikkaan. Kaivot valmistetaan tilaajan määrittelemän koon, korkeuden ja varustelun mukaisesti. Halkaisijoissa on valittavissa useita eri kokoja.

Sadeveden tarkastuskaivot

Sadeveden tarkastuskaivot ovat umpikannellisia maanrakennuskaivoja. Niitä asennetaan sadevesilinjoihin esim. linjojen risteyskohtiin sekä pitkille putkivedoille. Tarvittaessa ne varustellaan sakkapesällä (hiekkapesä). Kaivot valmistetaan tilaajan määrittelemän koon, korkeuden ja varustelun mukaisesti. Halkaisijoissa on valittavissa useita eri kokoja.

Jäteveden tarkastuskaivot

Jäteveden tarkastuskaivot ovat umpikannellisia maanrakennuskaivoja, joita käytetään jätevesiviemäreiden tarkastuskaivoina esim. linjojen risteyskohdissa sekä pitkissä putkivedoissa. Pääasiassa kaivot valmistetaan valmiilla tehdastekoisella pohjaosalla, jossa on tukkeutumista ehkäisevä kouru pohjalla. Tarvittaessa kaivot voidaan valmistaa myös räätälöidysti, vain halutuilla yhteillä (ilman valmista pohjaosaa). Kaivojen korkeudet valmistetaan tilaajan haluamalla tavalla. Halkaisijoissa on valittavissa useita eri kokoja.

Tutustu maanrakennuskaivoihimme >

Kuinka voimme auttaa?

Jitan ammattilaiset auttavat valitsemaan juuri oikean kokoiset ja sopivasti varustellut kaivot juuri sinun kohteeseesi. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää!

Ammattilainen! Voit tilata tuotteet suoraan Jitakaupasta 24/7.

Jita on muoviteollisuusyritys Virroilta, joka valmistaa muoviputkia, maanrakennuskaivoja, hulevesien viivytysratkaisuja, jätevesijärjestelmiä, kompostoreja, kuivakäymälöitä ja laitureita. Tuotteemme ovat laadukkaita, kestäviä ja saatavilla takuulla järkevään hintaan. Ketteränä toimijana pystymme tarttumaan tehtävään kuin tehtävään ripeästi ja hoidamme hommat ammattitaitoisesti ja hyvällä meiningillä kerralla putkeen.