Rumpuputkien lujuusluokka valitaan kuormituksen mukaan

Muoviset rumpuputket ja sadevesikaivot voidaan valmistaa pääsääntöisesti kahtena eri lujuutena niiden käyttökohteiden mukaan:

SN8-lujuusluokan putket valmistetaan painavammaksi kuin SN4-lujuusluokan putket. SN4-lujuusluokan putket on tarkoitettu pelloille, nurmialueille tai vastaaville vähäisen kuormituksen alueille. SN8-luokan putket soveltuvat liikennöitäville alueille, tie- ja katurakentamiseen. Molemmat putkityypit asennetaan samalla tavalla.

Nykyaikainen valmistustapa takaa kevyemmät rumpuputket

Erityisesti 1990-luvulla muovisten rumpu- ja sadevesiputkien valmistuksessa siirryttiin voimakkaasti pois painavista ”yksikerrosputkista”, joissa putken seinämässä ei ole rakennetta tai profiilia, vaan seinämässä on vain yksi vahva muovikerros. Nykyaikainen valmistustapa pyrkii keventämään putkea, jotta raaka-ainetta kuluisi mahdollisimman vähän. On kuitenkin erittäin tärkeää valmistaa putki siten, että sen lujuus ja käytettävyys säilyvät hyvinä. Parhaaseen tulokseen päästään valmistamalla putken seinämä kahdella tai kolmella rakennekerroksella, joissa seinämän rakenteessa oleva profiili parantaa lujuutta.

Muovista valmistettuja rumpu- ja sadevesiputkia käytetään laajasti rakentamisen eri alueilla. Käyttökohteita ovat muun muassa tien- ja kadunrakentaminen sekä muut infrarakentamisen kohteet, pihan ja perustuksen kuivatus sekä maatalouden putkitukset. 

Rumpuputket

Tarvitsetko apua rakennusprojektisi rumpuputkien valinnassa?

Etsitpä putkia mihin tahansa rakennusprojektiin, löydät meiltä ilmaiset ammattilaisen neuvot sekä markkinoiden parhaalla hinta-laatu-suhteella varustetut tuotteet. Soita meille ja jutellaan lisää!

Tutustu rumpuputkiimme >

Ammattilainen: tilaa tuotteet suoraan Jitakaupasta 24/7 >

Jita on muoviteollisuusyritys Virroilta, joka valmistaa muoviputkia, maanrakennuskaivoja, hulevesien viivytysratkaisuja, jätevesijärjestelmiä, kompostoreja, kuivakäymälöitä ja laitureita. Tuotteemme ovat laadukkaita, kestäviä ja saatavilla takuulla järkevään hintaan. Ketteränä toimijana pystymme tarttumaan tehtävään kuin tehtävään ripeästi ja hoidamme hommat ammattitaitoisesti ja hyvällä meiningillä kerralla putkeen.