Panospuhdistamo on huoleton ratkaisu omakotitalon jätevesijärjestelmäksi

Panospuhdistamo on huoleton ratkaisu omakotitalon jätevesijärjestelmäksi

Jita Kemik panospuhdistamo on oikea ratkaisu sellaisilla kiinteistöillä, joissa tarvitaan pieneen tilaan mahtuva, mutta silti huippuluokan puhdistustuloksiin pystyvä jätevesijärjestelmä. Jita Kemik -panospuhdistamo on huoleton valinta jätevesijärjestelmäksi, sillä sen asennus ja käyttö on helppoa.

Kuinka valita jätevesijärjestelmä omakotitaloon?

Jätevesijärjestelmän valintaan vaikuttavat monet eri asiat, kuten kiinteistön tyyppi (omakotitalo vai vapaa-ajan kiinteistö) ja koko, kiinteistön olosuhteet ja rakentamiseen käytettävä tila, maaperän laatu ja pinnanmuodot, käyttäjämäärä sekä monet muut asiat. Uudiskohteissa jätevesijärjestelmän valinta on otettava huomioon rakennuslupaa hakiessa ja vanhojen järjestelmien saneeraus vaatii yleensä toimenpideluvan. Molemmissa tapauksissa on usein välttämätöntä teettää suunnitelma osaavalla suunnittelijalla. 

JITA Kemik panospuhdistamo

Yleisimmät kiinteistökohtaiset jätevesijärjestelmät ovat erilaisia toteutuksia jäteveden maaperäkäsittelystä, kuten saostuskaivo, jonka perässä on imeytys- tai suodatuskenttä. Tällainen järjestelmä vaatii kuitenkin tilaa, normaalissa tapauksessa kentän koko on n. 25–30 m2. Mikäli tällaista tilaa ei ole käytettävissä tai paikalle on muista syistä haastavaa rakentaa esimerkiksi kallioisen tontin vuoksi, on panospuhdistamo usein oikea ratkaisu.

Kenelle Jita Kemik -panospuhdistamo sopii?

Jita Kemik on erinomainen vaihtoehto omakotitalon jätevesien käsittelyyn, sillä se mahtuu pieneen tilaan ja sen asentaminen on helppoa. Lisäksi sen käyttö on edullista ja huoltokustannukset matalat. Rakennukselta tuleva putki liitetään puhdistamoon ja puhdistetun veden poistoputki johdetaan puhdistamolta purkupisteeseen. Lisäksi puhdistamolle tuodaan sähkö maakaapelilla. Puhdistamo tulee ankkuroida paikoilleen ja kaivanto salaojittaa. Maanrakennustöissä kannattaa aina luottaa osaavaan ja kokeneeseen urakoitsijaan.

JITA panospuhdistamo

Panospuhdistamot sopivat erityisesti omakotitaloille ja muille sellaisille kiinteistöille, joissa asuminen on pääsääntöisesti kokoaikaista. Panospuhdistamossa jäteveden puhdistusta hoitaa lietteessä elävä pieneliökanta, joka käyttää jäteveden ravinteita omana ravintonaan. Lisäksi laite käyttää kemikaalia, jonka avulla saadaan saostettua fosfori pois jätevedestä. Jita Kemik panospuhdistamo soveltuu 1–6 hengen talouksille ja se pystyy käsittelemään 1000 l jätevettä vuorokaudessa. 1–3 hengen käytöllä panospuhdistamon imuautotyhjennys tulee tehdä kerran vuodessa ja 4–6 hengen talouksissa kaksi kertaa vuodessa. Jita Kemik panospuhdistamo on erityisen edullinen käytössä: sähkönkulutus on vuositasolla n. 40–60 € ja kemikaalia laite kuluttaa n. yhden 15 l kanisterin 50 jätevesikuutiota kohden (kanisterin á-hinta n. 70–80 €).

Lue lisää Jita Kemik panospuhdistamosta >

Kuinka voimme auttaa?

Etsitpä jätevesijärjestelmää omakotitaloon, mökille tai muulle kiinteistölle, Jitan ammattilaiset auttavat valitsemaan oikeanlaisen jätevesijärjestelmän kohteeseesi – aina järkevään hintaan. Ota yhteyttä ja jutellaan lisää tai lataa jätevesijärjestelmien esite.

Jita on muoviteollisuusyritys Virroilta, joka valmistaa muoviputkia, maanrakennuskaivoja, hulevesien viivytysratkaisuja, jätevesijärjestelmiä, kompostoreja, kuivakäymälöitä ja laitureita. Tuotteemme ovat laadukkaita, kestäviä ja saatavilla takuulla järkevään hintaan. Ketteränä toimijana pystymme tarttumaan tehtävään kuin tehtävään ripeästi ja hoidamme hommat ammattitaitoisesti ja hyvällä meiningillä kerralla putkeen.